Home

2de DOLUD Old Skool dag

Tijdschema.

14.00 tot 14.30 uur Ontvangst met koffie en kennismaken en welkomswoord
14.30 tot 15.00 uur Groepen opdelen voor 1ste clinic
* Ooit gefietst
* Nooit gefietst
* Nog aan het fietsen
15.30 tot 16.00 uur Spel quiz, helmpje op, helmpje af, na idee van Holland sport
16.00 tot 16.30 uur Groepen opdel 2de clinic
16.30 tot 17.00 uur Bensink BMX Sprint Start Race
17.00 uur tot .... Napraten onder genot van drankje en een barbeque

Op zondagmiddag 30 augustus wil het DOLUD team weer een old skooldag organiseren.
Na het succes van vorig jaar, kwam het verzoek om het nomaals te doen en wel op een zondag.

Bij deze dus.

Met name verenigingen uit het oosten van het land zullen vertegenwoordigd zijn, zoals de IJsselcrossers, JLS, Zelhem, The Joyriders Ruurlo, de Graafschaprijders Vorden, DVO Haaksbergen, FCCL, Lichtenvoorde, etc

ook zal er een clinic gegeven worden door een (oud)top BMXer en is er de mogelijkheid om voor de jeugd kennis te maken met bmx.
Ook is er natuurlijk een spoedcursus voor de old skoolers, omdat de baan iets meer bulten kent dan vroeger.

Ook zal er een apart 2 persoons bensink BMX starthek aanwezig zijn
en zal er een BMX fiets specialist fietsen en onderdelen meenemen(RIMA)

zeg het voort en meld je even aan. hans.zweverink@hetnet.nl
voor een hapje en een drankje wordt gezorgd. Bijdrage is een vrije gift
Neem je oude fiets, kleren, plakboeken, films mee

Tot zondag 30 augustus 2009 om 14.00 uur in Doetinchem

Het DOLUD team

zie voor foto's van vorig jaar op http://picasaweb.google.com/DaveGabeler/20081011OldschoolDagDOLUDTeamSuccesvol weekend voor DOLUDers tijdens racen tegen kanker

Maar liefst 6 dolud rijders deden afgelopen weekend mee met het NK indoor in Barneveld. Martin lag helaas met een long ontsteking in bed. Hij kon dus zijn piek moment niet in praktijk brengen. Beterschap Mat.
Ook had het team 2 stagiaires van een ander team onder hun vleugels genomen. Nico en Kevin Elbers.
Zij vonden het doel en de sponsering van het DOLUD team voor racen tegen kanker zo'n goed initiatief dat ze voor deze wedstrijd wel in de Dolud kleuren wilde rijden.
Vrijdag avond werden ze dan ook al mentaal voorbereid op deze dag.

De aankleding en organisatie was perfect. De baan zag er strak uit. Speciaal had het DOLUD team toestemming gekregen om mee te trainen op de vrijdag avond met de club.
Hieruit bleek al dat de baan snel was. Ook was er een start heuvel van onze sponsor, Bensink BMX gates, geplaatst. Een hek waar Lau goed mee uit te voeten kan en de Zweef nog wel eens voor staat te steigeren!
Na de training was er een entertainment avond met een demo freestyle, een trailist en een echte laser show. In de VIP tent werden de genodigden ontvangen en zo ook dus enkele sponsors van het DOLUD team. Het geheel was perfect verzorgd met een hapje, drankje en een beeldscherm om het geheel in de hal te volgen.

Na een nachtje slapen in het pension Nooit gedacht konden we zaterdag beginnen met de wedstrijd. Lau had last van zijn knie, wat aangaf dat de mentale smoesjes al weer werden uitgedeeld en het een voorbode was hoe scherp hij was.
Na een paar flitsende starts werd hij 3x 2de. Zweef ging ook redelijk, maar werd de derde manche onderuit gereden. 2-2-5.

Timo Hartemink had zijn dag niet en was met zichzelf bezig. Hij strandde dan ook in de manches.
Joris had nog een donder speeche nodig om als een pijl uit een boog van start te gaan in de derde manche. Hiermee ging hij dan ook door naar de kwart finale. Hier kwam hij helaas net te kort met een 4de plaats, alhoewel hij wel weer goed weg was, maar zich in de 2de bocht verslikte

Roel en Han waren ook in vorm en kwamen allebei een ronde verder. Han strandde in de manches, maar het was dan ook zijn eerste grote wedstrijd. toerde rustig rond in de manches en werd 4de. Hij kreeg wel weer een wijze les mee van zijn vader dat hij vanaf nu ook rijders mocht gaan inhalen tijdens een race. Voorheen mocht hij dat niet. Zo deed Roel dat dus ook en werd 3de in de kwart, maar strandde net in de halve.

Lars had er ook zin in en reed dan ook al zijn opgekropte trainings achterstand rondjes er in 1x uit. Hij reed dan ook flitsend in de manches met zelfs een eerste plaats. Echter in de volgende ronde zat het even tegen en moest genoegen nemen met een 4de plaats.

De stagiaires deden het ook goed, al moest er wel heel wat aan te pas komen om ze het DOLUD gevoel te laten krijgen. Nico kwam een ronde verder, maar strandde in de halve finale. Hij kwam 10 cm tekort met nr 3.
Kevin reed beter en wist zich via de kwart en halve naar de finale te rijden. Hier had hij een goede start, maar kwam in de eerste bocht in de verdrukking. Door goed te blijven volgen en te blijven aandringen maakte de concurrentie ook fouten en eindigde hij op een keurige 2de plaats.Hans en Laurens waren in de halve bij elkaar ingedeeld. Zou dit door de organisatie bewust zo zijn gedaan?
Lau ging als een speer weg, maar liet zich toch nog wegdrukken voor de eerste bocht waardoor hij positie 3 innam. Hans sloot aan, maar kon hem niet voorbij, al voelde het wel alsof hij sneller was.
Team maten val je niet aan door kamikaze actie uit te halen, dus bleef hij volgen. In de laaste bocht wilde hans er buitenom heen, maar door de ruime bocht belande hij na de bocht net langs de bult om verder te gaan. Weer een mooie buiteling en kon het publiek weer goed de reclame lezen op het shirt. Er gingen wel ideeen op om hem toch maar wandel schoenen te geven!!

LAu ging door naar de finale. Inzet van het DOLUD team was groen op het podium.
Na weer een flitsende start kwam lau als 3de de bocht uit. Het publiek stond op de banken.
Hij deed een poging om een aanval te openen op nr 2 om een rekening te vereffenen met de halve finale, maar bedacht zich op het laatste moment dat een 3de plaats ook prachtig was.
Deze plaats hield hij vast en zo kon hij weer een prima klassering aan zijn lange lijst toevoegen.DOLUDERS racen tegen kanker!!

Het Dolud team zal zaterdag 31 januari mee doen aan het NK indoor NFF te Barneveld.
Het team zal dan ook een sponsor bijdrage doneren voor dit goede doel!

Het gehele evenement staat in teken van een goed doel, namelijk: de Stichting Racen tegen Kanker. Deze Barneveldse stichting zet zich in voor gezinnen waar een kind getroffen is door de ziekte kanker, niet alleen in Barneveld, maar in geheel Nederland. Kijk voor meer informatie op www.racentegenkanker.nl.
Het is fantastisch als een sportief evenement als de NK Indoor fietscross 2009 middelen gaat genereren voor het goede doel. Alle inkomsten gaan rechtstreeks in de kas van de Stichting Racen tegen Kanker.
Hebt u interesse en vragen, neem dan contact op met 1 van de DOLUD leden.
Zij kunnen u verder helpen

De volgende DOLUD rijders zullen aan de start staan.
Martin Essink. Laurens Nieuwenhuis, Hans Zweverink, Timo Hartemink, Joris Nieuwenhuis, Lars Mijnen, Roel en Han BleumerMet DOLUD de winter door!!

Zondag 11 januari was het dan zover. Eindelijk konden we de kou trotseren voor de eerste training van het jaar. De aardbol was prachtig bedekt met een laagje sneeuw. En de ZAMC in Zelhem was ons test terrein met prachtige beklimmingen en afdalingen.
2 Mototcrossende DOLUDERS, Seuters en Jaaltink kende daar de weg en leidde ons daar rondNa een paar kannen koffie konden we onze fietsen aantrappen en met 13 man gingen we van start.
Lau had de hele nacht wakker gelegen om een trainingsschema in elkaar te knutselen en zo konde sprintjes naar boven getrokken worden.
Dat de kale in topcondietie is kunt u wel zien. Hij piekt dan ook ver boven iedereen uit.
Het zal toch niet te vroeg in het seizoen zijn????Na anderhalf uur gefietst te hebben, konden we eindelijk de sleetjes uit de bus halen en konden we aan de afdaling beginnen. Al met al een ochtend pret met 20 man is ook wel eens leuk.
We bedanken dan ook de ZAMC voor het beschikbaar stellen van hun accomodatie en de kantine jufvrouw voor het maken van de kantine.
Wordt vervolgt!!!!!Geslaagde OldSchool dag!!

Af gelopen zaterdag was het weer een drukte van jawelste. Het weer was prima en iedereen had er zin
De eerste old schoolers melden zich dan ook al om 13.00 uur
De foto boeken werden meteen uit de tas gehaald en de herinneringen werden opgehaald.

Ze konden dan ook niet wachten dat ze eindelijk na die lange tijd weer eens het stalen ros tussen hun benen konden voelen om de bulten te trotseren.

Geleidelijk aan stroomden de mensen binnen en was het weer zien van elkaar een groot feest.
Tijd om te fietsen hadden sommigen niet en bleven maar praten, anderen wilde niet fietsen omdat dat hoofdstuk was afgesloten voor hun, vaak om gezondheidsredenen.
Maar het praten over vroegere tijden wekte dan ook een grote glimlach op.

Gaande weg werd er nog een clinick gegeven door niemand minder dan Dennis Wissink. Iedereen pakte dit dan ook snel op en de moderne technieken werden dan ook weer vlot aangeleerd.Enkele namen die aanwezig waren:
Dennis Wissink, Albert Bensink, Gerben Dorland, Marcel Brunsveld, Mark Wentink, Nick Schutte, Gertie Hobbelman, Marcel Eelderink, Maike Tempels, Ronnie Nijhof, Wilfred van Westerhuis, Rick Enderink, Willem Varenbrink, Henrie Slettenaar, Cristiaan Slettenaar, Wilco Bolk, Jill Vakkers,
en nog enkele mensen die ik vergeten ben, De Dolud talenten en de doluders zelf.

Uiteraard was er natuurlijk ook nieuw talent aanwezig en werd de proef op de som gesteld bij enkele papas en mamas, onder het moto 'Doortrappen!!!!!" Nou dat weten ze nu ook dat ze dat niet meer moeten roepen want ze doen het zelf ook niet.

Kortom een geslaagde dag die na alle waarschijnlijkheid volgend jaar een vervolg gaat krijgen.
Zeg het dus maar vast voort.
Langs deze weg willen we dan namens het DOLUD team alle vrijwilligers die ons deze dag gehoplpen hebben. oa. met de kantine(jannie) de EHBO(Helma) de ckinick(dennis) de foto's (dave)de fietsen(Gertjan) en natuurlijk in het byzonder die mensen die we vergeten zijn